Monday, June 10, 2013

Baju Sanding

kalau korang nak tahu baju sanding aku..aku hanya tempah kosong..penjimatan di situ..aku beli kain di jakel 6 meter, jenis kain valentino..aku tempah di kajang di dzul classique butik..masa tempah tu aku tak berapa nak yakin sebab pertama kali tempah..lepastu bukan tempah baju raya..aku nak tempah baju kahwin...tawakal ajalah sebab kawan yang cadangkan tempah di situ..
sebelum nak perti tempah cari dulu design apa yang nak buat..aku dahbagi tahu aku nak pakai dress peach masa majlis sebelah aku..manakala suami pakai taxedo grey..cari punya cari sampai rambang mata dibuatnya...akhirnya aku pilih dress simple aja..tapi tangan nak buat seperti gambar di bawah

masa nak pergi fitting baju tension gila aku tangan yang aku nak tak dapat langsung..ntah apa-apa mereka buat..panas betul..lain yang aku suruh buat lain pula yang di buat..ada pulak tu alasan..dia cakap tak cantik nanti nampak jahitan..errkkkk!!!aku yang pakai ke kau??!!!..sabar aja la..masa tu tak fikir apa ibu cakap bawak aja balik nanti ibu betulkan..kebetulan masa tu memang ibu yang nak jadi paste lace di bahagian baju..syukur dah di situ..


nasib baik jahitan mereka aku puas hati..lagi pon tempah baju kosong rm100 sahaja..modal baju kahwin aku sangatlah murah berbanding di luar sana..sampai satu baju rm800 ke atas..walhal sewa dan kalau beli pon mesti sarat lepastu korang hanya pakai sekali..membazir di situ..kurang-kurang..
baju dah siap..misi aku mencari lace pulak..lace aku beli di jakel jugak..semeter rm 100 lebih tapi dapat guna  di veil dan baju..siap ada baki lagi..

bila baju dah siap di lacekan di manikkan..aku pula yang tak yakin..sebab nampak ringan sangat bila tengok..macam bukan baju kahwin..tapi ibu cakap nanti dah makeup dah pakai veil mesti cantik...ibu cakap jangan bazir..cukup apa yang ada..nasib baik ada ibu kalau tak aku dah sewa lain.. =P..dan hasilnyaa..masa hari majlis sangat puas hati!!!



tengok detail lace di tangan ibu buat..cantik sangat..serius puas hati dengan hasil ibu..terima kasih ibu kerana membuatkan anak ibu nampak cantik di hari bahagia..tudung aku kosong kan??lepas aja letak veil dengan crown..lagi nampak cantik...hehehe..seri pengantin di situ..eceh.. =P
crown aku beli di kedai borong perkahwinan di Semua House..aku langsung tiada wedding planner mahu pon tempah di butik pengantin..kesemua sendiri..dari baju lelaki sampai ke baju perempuan..taxedo baju lelaki aku beli di area pertama..maklumlah suami berbadan berisi dan tinggi jadi terpaksa cari saiz besar..di mall memang sukar sedikit nak cari baju suami..kalau korang nak beli baik beli di area pertama kena pandai cari mana baju taxedo murah..

34 comments:

  1. lawa la dear..baju tu..lg satu, kaler dia..sgt sesuai ngn u

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni ur turn pulak cik dil..hehehe..terima kasih dear

      Delete
  2. Replies
    1. cantikkan bila dh pakai..puas hati sgt

      Delete
  3. ye la comel baju tu.. ala2 artis kat red carpet.. simple tp bautiful ;D

    ReplyDelete
  4. kalau ade rezeki sy nk akk jadi weding planner sy.... sy suke style akk yg simple

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dear..boleh sgt..insyaALLAH dear

      Delete
  5. kite memang berkenan betui tgok baju awak. simple tapi cantik sangat sangat. suka suka. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ada orang x suka simple mcm ni dear..

      Delete
  6. cantik baju tu... berkenan la pulak... hihi

    ReplyDelete
  7. cantik yunk dress kamu. simple but sooo sweet.

    mungkin org yg kata tak suka tu sbb dia suka yg meletop2 tu kot :)

    ReplyDelete
  8. pergh, sirus cantik, mula2 tgk smple sgt, then u pakai, gorgeouse!!!! untung sgt2 ibu pndai jhit

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..memula pon sy rasa cmtu..x confident je..bila dh pakai.cantik plak..hehehe

      Delete
  9. salam kenal=) cantek sgt baju awak..

    ReplyDelete
  10. Sweet...bole sy tau selendg tu akak beli kt mne n kain jenis ape? Thank you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli dekat jakel shawls tu dear..semua kt jakel

      Delete
  11. Seyes.. Sgt cantik ok.. Waaaahhhh.., :))

    ReplyDelete
  12. salam sis..bape harga taxedo yg hubby u pnye tu??kalau bole tolong sgt emailkan dkt i k..i tngah nk survey yg murah2 sket ni.. puleen92@yahoo.com tq sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempah dekat area pertama dear..murah beli dkt sana

      Delete
    2. brape ea sis?? btw,dress ni cutting mcm mane sis?? even simple tapi still lawa sangat... tetiba kahwin pown nak buat dress camni..hehe

      Delete
    3. cakap ada cutting princes..kalau nk kembang kian byk sikit

      Delete
  13. sis..cantik2 sgt..boleh tak nk buat cth bju ni utk jahit baju wedding yuyu..:) cantik2

    ReplyDelete
  14. Salam sis...
    baju ni u tempah buat or beli siap then u just tmbah lace??
    i nk cari yg simple susah sgt2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempah bj aja lepastu tambh lace sendri

      Delete
  15. Salam, sis nk tny, tuxedo tu beli kt pertama boleh bgtw kedainygbkt mne? N brp hrga? Sy nk bt mcm sis x nk sewa2 or amek package butik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy beli dekat cambel dear..depan pertama..byk kedai dkt situ

      Delete