Monday, September 10, 2012

#Part 3 - Baju Nikah+Sanding



sabtu persamaan dengan 8 hari bulan 9...aku pergi tempah baju nikah sekali dengan baju sanding..orang cakap tempah awal takut berat badan naik nanti tak boleh pakai..tapi paling aku risau tempah lewat..takut baju tak siap..=_=" pasrah aku nanti..sebab dah banyak kali baju raya aku tak pernah siap..walhal aku hantar 2-3 bulan sebelum puasa..masih tak boleh nak siapkan jugak..kali ini aku jadikan pengajaran..aku kata dekat tukang jahit aku nak hujung tahun ini..walhal aku nak pakai tahun depan..

serius aku tidak tahu butik mana yang ok buat baju pengantin..jadi aku tanya kawan aku..beliau suggest tempah baju dekat dzul classique,kajang..bedar jugak aku nak tempah baju risau tak jadi..tawakal aja lah..harap apa yang aku inginkan tercapai..kalau korang perasan baju aku memang takda langsung belapis (lining)..aku tidak mengemari sangat lining..ada juga tukang jahit tu memberi cadangan..dia kata beli organza/chiffon dalam dia pakai lining satin..aku tahu kalau tempah yang ada lining ni mesti dia caj dua kali pembayaran..tambahan pula aku memang tidak berminat kain yang berlining ni..jadi aku dah jimat dekat situ..**jimat sangat=_=..ini pon tidak tahu berapa dia caj aku...**tutup mata

aku cakap dekat tukang jahit aku nak macam ini..macam itu...dia pon cakap kain aku beli tak cukup..dia kata awak datang hantar minggu depan..haish..dah la kajang jauh..dari rawang nak ke kajang tu tahu la jauhnya macam manakan..=_="..sebab aku ni bukan tahu bapa meter kain untuk buat baju dengan kain mengikut design yang di pilih...jadi semalam aku pon beli kain yang tidak cukup di jakel..alhamdulilah ada lagi kain itu..


majlis sebelah lelaki masih dalam perbincangan sendiri..=_="..belum di tetapkan lagi..moga di permudahkan segalanya..

15 comments:

  1. Maybe next time...
    utk elak kes kain xckup... better pg tnya dgn tailor dulu...
    bitau dia design cmne nak & bape meter kain yg perlu nak wat baju mcm kita nak tu..
    baru beli kain... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la kali pertama buat tempahan macam ni la jadinya..thanks dear..=)

      Delete
  2. wahhhh...bestnya:)hihi...x sabar nak tgk yg da siap^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon tak sabar nk tgok jugak bj siap..ngee

      Delete
  3. dzul classique tu wat baju cantek kan..sbb penah bc certain bloggers wat good review psL die. tapi kan..charge mahaL x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lagi.risau gak mahal.sebab nak save punya pasal..nak cantik punya pasal jadi lain..=_=

      Delete
  4. kite pun x sabar nk tgk hasil baju nikah kite .. still waiting ...
    anyway, salam kenal..peace!

    ReplyDelete
  5. baju sanding awk tempah sndri ek? huwaaaa kite nak tempah jugakk tpi disebabkan nak cut cost n ase cam tah bile lagi nak pakai baju sanding tu so kite decide utk sewa je. T_T maybe baju nikah je kot tempah. tpi tu pon kain tak beli lagi. huuuu

    ReplyDelete
  6. bestnyaaaa dh bole tempah baju nikah...
    kita design pun tengah pening lagi nk mcm mna :D

    ReplyDelete
  7. kenapa hantar jauh2 dear? dah susahkan you nak kena patah2 balik.

    ReplyDelete
  8. jeles2..nk kawin juga la mcm ni!! ehh?..

    ReplyDelete