Friday, January 9, 2015

popsicle breast milk

di sebabkan husnaa gatal gusi lepastu asyik nak makan tangan jadi mama cuba mengoogle..ramai mengatakan gusi gatal la nak tumbuh gigi la..jadi mama beli teether toys untuk husnaa..mula-mula ok husnaa layan ...lama-lama husnaa jadi bosan..lepas tu husnaa menangis..dari itu mama bagi getah teether baik mama bagi aiskrim..bunyi macam mengerikan bagi baby makan aiskrimkan..tapi orang luar dari malaysia sudah ramai bagi anak dia makan aiskrim buat dari bekas popsicle..tapi!!pastikan dari susu kita..lagi pon husnaa baru 5 bulan..
mama ada jugak mencari popsicle untuk baby tapi macam mahal pula harganya..nak guna orang dewasa punya mama beli dekat daiso..tapi macam tak berapa sesuai..jadi mama cari punya cari rupanya boleh pakai punting..meh mama nak kongsi ihsan dari pakcik google...hehehe..



mama tahu setiap orang pendapat lain-lain..ada yang tentang makan ais masa baby..bergantung pada perut anak masing-masing..insyaALLAH..mama "try and error"..nak jadi mama ni mesti kreatif..insyaALLAH mama cuba mana yang mampu..


sedapkan susu mama??hayatinya sehingga 2 tahun..insyaALLAH..genap 5 bulan usia husnaa hari ini..alhamdulilah

2 comments:

  1. alaaaa comil nye dia hisap aiskrim tu :)

    ReplyDelete
  2. memang... cute sangat dia isap puting aiskrim tu...

    ReplyDelete