Tuesday, July 24, 2012

#part 1-Hand Bouquet Wedding

sekarang ni masa untuk google dan mencari idea untuk menyediakan apa yang patut sebelum ke majlis..perangai jenis aku adalah tak suka buat kerja last minit..biar pon majlis aku tahun depan..tapi yang penting aku dh sediakannya..idea yang nak share dengan korang adalah bunga tangan..baru siapkan separuh bahan-bahan untuk di jadikan bunga tangan...
bahan 
  • kapas
  • kain felt warna merah
  • benang
  • jarum
**tambahan adalah mood kerajinan
mula-mula buat acuan berbentuk love dengan mengunakan kertas keras..tidak pon korang guna acuan kuih raya yang ada bentuk love..kemudian tanda mengunakan pen mengikut acuan yang di buat tadi di kain felt bagi memudahkan anda memotong..selepas itu anda boleh menjahit..biasanya aku jahit jelujur sahaja...jahit dengan kemas bila sampai separuh boleh masukkan kapas dan kemudian jahit sampai habis..




**dalam bas tidak buat apa baik menjahit..jangan sampai tertinggal destinasi sudah..=_=



22 comments:

  1. benang utk jahit felt ni x sama mcm biasa tu kan? apa nama benang ni ye?nak beli..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya guna benang biasa je..=)

      Delete
    2. owh oke..hii..ritu bawu try jahit sebiji love.guna benang biasa jugak...hiii..nak wat ni kena sabar kan..

      Delete
    3. kalau nak cantik kena sabar...memang sabar pon..remehkan..heeee

      Delete
  2. uwahh sis punya musim kain felt dah berakhir, nak jahit jelujur tak reti sangat, tak comel wuwuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jelujur la paling senang tau..hee..napa dh berakhir??

      Delete
  3. wahhh..rajinnya..hihi..comel la:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajinkan diri jugak..tuk diri sendiri..=)

      Delete
  4. sedar tak sedar, bende/prop ni sangat membantu dlm mcantikkan photoshoot nti :) so teruskan pejuangan anda sblum ke gerbang pekawinan. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sayang..moga photographer pandai amik gambar nanti..=_=

      Delete
  5. comelnya. mesti comel di hari perkahwinan nanti

    ReplyDelete
  6. seronoknya tengok hasil kerja awak :D

    ReplyDelete