Thursday, May 8, 2014

kandungan 25 minggu 2 hari

perut mama makin lama makin besar.alhamdulilah..mama dah mulai sakit bila duduk nak bangun tu..alahai..tuhan aja tahu macam mana rasanya sakit..kena bangun perlahan-lahan..bangun pagi betis mama krem..perlahan-lahan mama betulkan..kalau dulu mama jerit jugak..tapi sekarang mama dah boleh control suara mama..kesihan kat baba tak pasal dia terperanjat bangun..
mama tak tahu sama ada badan mama tak dapat nak tampung perut ke apa ke..maklumlah..masa zaman ada dara mamalah paling kuat makin..tapi badan tak pernah naik..tapi bila mengandung ni badan nak bawak perut..jadi efek dia kat pingang..mama rasa normal orang mengandung kena sakit pingang ni..tapi mama baru pertama kali rasa..jadi mama rasa nak nangis bila sakit pingang ni..satu hal mama pernah jatuh 2 kali kan..
lagi beberapa minggu ada nak masuk 7 bulan..mama tak beli baju untuk awak lagi..tapi adalah makcik mama bagi barang sikit-sikit..tu pon ada yang lama ada yang baru..sebab awak ni anak pertama mama..jadi mama nak pakaikan awak pakaian baru kalau rezeki mama lebih..insyaALLAH..tak sabar mama nak beli..tunggu hujung bulan depan baru mama mula beli..tidak pon tunggu rezeki papa datang..mama mula beli ya sayang..
ucu awak dah beli botol susu perkakas susu untuk awak di UK..jenama avent satu set jenama tommie tippie satu set..mama ni bab botol mama tak bapa tahu dan tak amik tahu..kawan-kawan mama yang bagi tahu jenama tu bagus murah di sana..kebetulan adik mama iaitu ucu awak dia belajar dekat sana..jadi mama oder sikit-sikit..alhamdulilah..dapatlah awak guna masa mama kerja nanti ya sayang..mama harap mama dapat menyusukan awak sampai 2 tahun.insyaALLAH.. 

 antara gambar-gambar ucu bagi di whatsup
**pergerakan awak semakin aktif di dalam perut..walaupon mama tak selesa..tapi mama teruja bila awak bergerak sayang..geraklah sayang..gerakan awak akan mama rindu nanti sayang.. =) 

10 comments:

  1. syoknya dpt order tmme tpee direct dr sana.. mmg bgus pun dear both brand tu.. anticolic tau.. lepas tu closer to nature :) 25w dah cramp? kena banyakkan minum susu or ambik supp calcium ni.. nti ujung2 duk tunggu hari makin sakit n kerap cramp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susu minum..pil kalsium mkn..tp pg2 tu x th napa.kalau geliat je sikit terus cramp..haish..

      tu la ramai ckp brand tu bagus dear

      Delete
  2. Brand tomme tippe mmg bagus sis. Fiqa pun beli hari tu 2 botol.. Satu lagi fiqa beli cherub baby brand Australia. Dua2 ok sbb bpa free and anti colic. Fiqa selalu kena sakit pinggang ni.. Mmg fiqa akui fiqa xminum susu sbb perut fiqa ni jenis lactose intolerance.. Blh share x sis supplement calcium apa sis beli? Nak beli sebarang takut nanti jadi lain plak sbb preggy kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy beli shaklee dear..set untuk kehamilan dear

      Delete
  3. sama la consume Shaklee sepanjang kehamilan ni, hihi... kite pun dah masuk 6 bulan, tak shopping lagi... teruja! tapi tak tahu nak start dari mana, 1st time la gamaknya... duit kumpul siap2, tunggu masa je nak shopping... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh boleh dah beli barang sikit2 tu..

      Delete
  4. kalo nak beli baju online.. boleh tgk page fb saya. rompersbajubaby

    ReplyDelete
  5. 7bulan boleh sgt dah tu beli apa yg patut..ada org terberank 7bulan tahu..tp anak sulung biasa lambat sikit.. kita sampai 12hr lambat dr due date.

    oh jom reles tension sambil imbau nostalgia cinta lama..
    kalau sudi jemput2 ke blog kita ek..

    ReplyDelete
  6. hai akak!! tahniah bakal jdi mama ;-) mmg msa prgnt akan sakit sana sini.. kalau dah baring rasa xnak bangun dah..nk bgun sakitt.. tapi xpe.. baby dah kua nnti hilang semua sakit bila tgk muka dia =) zati slalu beli online je botol susu avent.. comel sgt ^_^ t.care yer =)

    ReplyDelete