Wednesday, October 17, 2012

#DIY-kotak mancis wedding

tiada apa yang menarik pon dengan mancis ini..cuma nak kongsi yang aku nak sangat buat produk sendiri untuk majlis aku..eceh..biasanya kalau kita dapat idea mesti dari pakcik google..beliau banyak menyumbangkan idea dekat aku..thanks pakcik google..XD..ternampak di dalam google yang mereka bagi doorgift kotak mancis..menarik!..jadi aku pesan pada si dia nak kotak mancis...tapi masih tak dapat-dapat...mungkin sebab beliau lupa dan aku lagi la pelupa..=_=...
baru-baru ini beliau pergi pasaraya dan mungkin masa jalan-jalan ternampak kotak mancis..lalu beliau belikan kotak mancis..akhirnya dapat jugak barang itu...terima kasih awak..XD...dengan gembirnya reka design di photoshop kemudian print mengikut saiz kotak...akhirnya dapat buat produk mancis untuk majlis aku...ramai yang tanya ini untuk apa??nampak pelik ke kalau aku nak bagi kotak mancis??bukan bagi setiap seorang..tapi aku letak di atas meja guest book nanti..dan sangatlah terhad..jadi siapa nak amik la..untuk kenangan...door gift wedding tetap ada..jangan risau!!
bahan :
  • kotak mancis
  • kertas kraft
  • gam uhu







23 comments:

  1. Eh mncis tu mmng warna pink ke?
    Nnti ada yg ambk bnyk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang warna pink dan kebetulan warna kegemaran ku..XD

      Delete
  2. batang mancis warna pink....rare kot. rasa macam nak je.hehehehe

    ReplyDelete
  3. alo sensor lagi.. hehehe, kretif la setakat ne tyra je kot yg sy tgok bt kotk mncis ne

    ReplyDelete
  4. kreatifnya la aiii dia nii..mesti mjls nnt comel je..suka laa

    ReplyDelete
  5. ari tu pun pernah jumpa mancis pink ni..ada siap kotak pun warna pink

    ReplyDelete
  6. adakah ini diberikan pd lelaki yg smoking.. xDD. yes u are, sy pn suka jugak terjah sesawang craft ni, dorg sgtla kreatif dan memberi seribu satu inspirasi. congratulation Cik Jambu. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mancis nk tak blh guna pon.hanyalah untuk kenangan sahaja dear

      Delete
  7. bgs laaaaa byk idea kamu yea...semoga segala perjalanan ngan perancangan nyer berjalan ngan lancar...nnt simpan la doorgift tok kite :) nak jugak.... :)

    ReplyDelete
  8. ooo mmg lain la dr yg lain... comey jek

    ReplyDelete
  9. Waaah cantik! Kalau dah nama kreatif macam ni la jadinya! ;)


    Siapa ada url blog lagi. Tapi kalau seret kepala mancis warna pink tu boleh hidup ke? (tanya je)

    ReplyDelete
  10. Unik kan bagi guest kotak mancis :) rasanye lum ada sesiapa lagi yg buat ni. Tahniah dear!

    ReplyDelete
  11. heeeee...
    sangat tak tersangka ler gamaknye jemputan2 awok.. (aku pon tak sangka! )

    sangat comey.sangat2!.. ;)

    ReplyDelete