Tuesday, August 28, 2012

Kertas Roda Kipas


Ada orang pernah tanya macam mana nak buat kipas yang di belakang mini pelamin itu..
Bahan yang anda perlukan:
• beberapa helaian kertas
• Gunting
• Double pita
• dawai
• pistol gam panas 
Pilih kertas mengikut design yang di kehendaki..contoh macam aku nak yang kosong tapi berkilat..kebetulan dekat kedai tu diorang nak habiskan stok..jadi aku dapat harga murah..beli dua RM1.00...jimat dah dekat situ..saiz kertas itu lebih kurang saiz A1..aku pilih 3 warna..silver pink purple...memang tak terfikir nak gabungkan 3 warna itu..sebab aku main beli je masa itu..kebetulan ibu nak buat hantaran warna purple..lepastu baju tunang putih pink..memang sangat kebetulan..alhamdulilah..jika nak kertas bercorak sila beli pembalut hadiah..boleh pilih nak macam mana pon mengikut kesesuaian..caranya lipat kertas berselang seli seperti kipas..**perhatian!! sila lipat kertas itu kepada dua bahagain berselang seli..supaya lipatan itu nampak lebih kemas...ikut totorial di bawah :

**sumber google


susun mengikut design yang anda mahu..aku susun sepah-sepah..nak jimat senang je..buat sendiri...^_^..hanya perlukan modal sedikit sahaja dan mood kerajinan...

26 comments:

  1. Replies
    1. tak kreatif pon boleh cuba.=)..ikut je tutorial tu

      Delete
  2. kenapa cha baru perasan belog ni.. hahahaha..
    santek la yunk.. kretup2

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh typo plak.. kretip lah... hahaha...

      Delete
    2. hehehe..lama x lama la blog ni..saja share cm cha gak.hehehe

      Delete
  3. nak buat jugak la nanti

    tengs for sharing :)

    ReplyDelete
  4. cntik laa..mmg dh trend laa ni org buat cm tu..

    ReplyDelete
  5. cantiknya.. tertarik gak nak buat la... guna kertas A4 biasa pun boleh kan...

    ReplyDelete
  6. hi sis, cane u lktkn paper fan tu kt backdrop/langsir?
    thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap dear..pinkan dekat langsir belakang tu

      Delete
  7. cantik.. try buat gak tapi tak kemas sangat

    ReplyDelete
  8. hai..sis

    awak guna kertas apa yg saiz A1?.. reply ya.. awak beli kat kedai buku ke kedai cenderahari?

    ReplyDelete
  9. Hai ..sis
    awak guna kertas apa yg saiz A1 selain kertas A4.. kat kedai mana awak beli..kalau A4 warnanya tak byk mana.,.pls reply dekat email

    mirza_sari@hotmail.com

    ReplyDelete
  10. salam..mane beli paper a1 tu ye?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kt area ofc..nk ke chow kit..western eastern..

      Delete